BioSil ® – Știința din spatele frumuseții
Biosinteza colagenului în fibroblastele pielii este un proces complex care implică mai multe reacții în lanț. Fiecare dintre aceste reacții este posibilă cu ajutorul unor enzime specifice. Sunt 3 enzime cu funcții cheie, după cum urmează:
ch-OSA® stimulează atât direct cât și indirect sinteza normală de colagen.
Homocisteina este un aminoacid produs în mod natural de către organismul uman. Valorile normale sunt între 5-15 µmol/L. Datorită vârstei nivelul homocisteinei crește, determinând „ruperea” colagenului existent și încetinirea formării colagenului nou.
Colina din BioSil® scade nivelul homocisteinei stimulând enzima BHTM – betain-homocistein-metiltransferaza. Această enzimă neutralizează homocisteina și o transformă în metionină.
Siliconul este în mare măsură dependent de forma chimică a compusului din care face parte. Absobția ch-OSA® este mult mai mare și mai rapidă comparativ cu cea a acidului silicic coloidal sau a siliciului fitolitic întrucât ch-OSA® nu polimerizează. În plus, colina din molecula de ch-OSA® funcționează ca un transportator eficient al siliconului către celulele vizate.
Este demonstrat clinic că biodisponibilitatea ch-OSA® este cu 226% mai mare decât placebo și cu 165% mai mare decât a altor silicați.